Vyhledej
Královédvorsko > Sport > tanec

Čtvrté místo na Mistrovství světa v show dance pro dvorskou ANGELES Dance Group

Redakce, / 11.10.2018, Dvůr Králové nad Labem, adg.kralovedvorsko.cz
Celá naše taneční sezóna 2018 byla v duchu přípravy na velkou taneční událost, - a to Mistrovství světa v show dance, které se letos konalo v Praze. Trenérky nechtěly nic zakřiknout, ale tajně doufaly, že by to mohlo klapnout. Nakonec se jim podařilo svůj tajný a dlouho očekávaný sen uskutečnit. Jejich produkce s názvem „Ztracená v moři“ postoupila na Mistrovství světa.

FOTOGALERIE - ANGELES Dance Group - čtvrté místo na Mistrovství světa v show dance

Do poslední chvíle se ladila sestava, do které zasáhly nemoci, školní akce, výlety, taneční, zranění a spousta dalších věcí. Není prostě jednoduché, aby se sešlo 82 tanečnic najednou. Vše se nakonec podařilo. 

Skladba Ztracená v mořiCelkem tancovalo 82 děvčat na 5 soutěžích, skladba získala 3x zlato a 1 bronz, trénovala se 1 rok, ušilo se, přešilo a upravilo 126 kostýmů, použilo se celkem 11 rekvizit a najelo se 1790 km. 
Sestava sice nebyla úplná, ale jsou to moc šikovné holky - stihly vše natrénovat a v sobotu 29. září se mohlo vyrazit do Prahy. Nálada byla výborná a atmosféra v sále úžasná. Z celého světa se na tuto náročnou show nominovalo 7 týmů. Naše tanečnice si tanec opravdu užily, vše se jim povedlo a výsledný efekt byl úžasný. Za svůj výkon sklidily jako jedny z mála aplaus celé haly. Do druhého kola postupovaly 3 týmy. Pro nás bylo vítězstvím už jen samotná účast na tomto svátku tance, ale malá jiskřička naděje doutná v mysli vždycky. Vyhlášení výsledků však bylo jasné, ADG nepostoupilo, dle zákulisních informací „těsně“. Náladu nám to nezkazilo, krásný den jsme si užili a svou medaili, i když čokoládovou, dostali všichni.
Kompletní výsledky jsme dostali až za 6 dní a až z nich bylo teprve jasné, jaký kousek nás dělil od medaile. Byl to jeden křížek. Jeden křížek na postup, to byl ten rozdíl mezi medailí a čtvrtým místem. Úžasné bylo, že naši skladbu postupovým hlasem podpořily takové taneční velmoci jako je Rusko, Itálie a Polsko. To nás utvrdilo v tom, že ta celoroční dřina měla smysl. 
Takže se těšte na naše nové show v roce 2019.

Poděkování


Nic z toho bychom si nemohli dovolit bez finanční podpory našich partnerů, kterými jsou Město Dvůr Králové, Ministerstvo školství a mládeže a Královéhradecký kraj. 
Díky patří také rodičům, které své děti podporují nejen finančně, ale fandí jim i na soutěžích. Obrovský obdiv patří tanečnicím za všechnu tu dřinu, holky díky, ale nekecejte tolik na těch trénincích. 
A pak tady jsou ty dvě, bez kterých by nic nebylo, naše trenérky Tatiana Karbanová a Pavlína Vaisová, holky díky za Vaši energii.

Eva Žižková

Další články Taneční skupina Angeles Dance Group

Související články
Angeles Dance Group - královédvorská taneční skupina s vlastní show
Ve středu 13. prosince proběhlo v Hankově domě vystoupení Královédvorské taneční skupiny Angeles dance group. Podívejte se na video.
Zlatá neděle pro tanečnice z ANGELES Dance Group
Vaše komentáře

Přečteno 2320x