Vyhledej
Královédvorsko > Vzdělávání > základní školy > ZŠ Strž

Naplňování cílů Erasmus+ na základní škole Strž ve školním roce 2023–2024

Redakce, / 15.03.2024, Dvůr Králové nad Labem, zsstrz.kralovedvorsko.cz
Program Erasmus + není jen nudným balíčkem papírů a pravidel – je to brána do světa objevů a učení se nových věcí! V současné době probíhá studentská výměna v Dánsku.

FOTOGALERIE - Naplňování cílů Erasmus+ na základní škole Strž ve školním roce 2023–2024.



Přestěhování se na chvíli do Dánska je jako skočit do nového světa, plného překvapení a dobrodružství! Studenti mohou zažít život mimo svou komfortní zónu, a navíc se učit nový jazyk. Ale pozor, není to jen o učení v lavici! Žáci mohou poznávat dánskou kulturu, nové kamarády a ochutnat místní speciality. Když se vrátí domů, budou mít nejen nové zážitky, ale také obohacené jazykové dovednosti!
Spolužáci se těší na sdílení jejich dojmů, zážitků a zkušeností, s kterými se potkali na výměnném pobytu. 

A co nás čeká do konce června? 
Pokračovaní slovenského job shadovingu. Žáci 2. třídy jedou navštívit tuto školu a poprvé tak uslyší jiný než svůj mateřský jazyk. Budou plnit úkoly trochu jinak než při běžné výuce. Spolužáci pro ně nejsou zcela neznámí, vyměňovali si mezi s sebou různé úkoly, příklady a hádanky. Slovenská škola je zaměřená na aktivní, nadané a mimořádně nadané žáky. A naše škola? Jsme běžnou základní školou, ale snažíme se hledat cesty a způsoby, jak tyto žáky podporovat a rozvíjet v jejich zájmech. 

V květnu navštíví naši školu žáci z Bulharska a učitelé ze Španělska. A jak jinak? Poznání regionálních kulturních památek, historii, trochu kulinářství a vše zpracované formou projektů žáků.
Metodické kurzy o využití umělé inteligence.

Závěrečnou částí naplňování cílů je kurz v oblasti umělé inteligence. Účastníci se dozví o nových technologiích, jako je umělá inteligence, a jak je mohou použít ve výuce.
Účast v programu Erasmus+ pomáhá škole, učitelům a žákům objevovat nové světy, možnosti výuky, kamarády a připravovat se trochu jinak na další školní rok. Objevujeme svět vzdělání jako nikdy předtím! Bon voyage!

Program je spoufinancován Evropskou unií.

Další články ZŠ Strž

 
Vaše komentáře

Přečteno 79x